8 Mart 2017 Çarşamba

Kalemlik Orman Kampi




Menderes ilçesi Özdere sahil bandında 1987 yılında 22 hektarlık bir alanda tesis edilen kalemlik orman kampı, İzmir’in en önemli rekreasyon alanlarından biridir. Alanın en önemli özelliği Seferihisar-Davutlar arasındaki yaklaşık 100 km uzunluğundaki kıyı bandı üzerinde kıyıda kalmış son orman alanıdır. Kalemlik orman kampı, özel mikro kliması ve toprak yapısı nedeniyle sahip olduğu ağaç dokusu bakımından, kendisini alternatif benzererinden ayırmaktadır. Çok kaliteli kızılçam ve meşe ormanıyla birlikte bitki örtüsü açısından zengin tür çeşitliliğine sahiptir.Yer yer kayalıklarla kaplı, yer yer de kumsalla denizle buluşan sahili ziyaretçilere pek çok alternatifi bir arada sunmaktadır. Deniz manzaralı modern bir restoran, büfe, soyunma kabinleri, duşlar, otopark, tuvalet, piknik üniteleri, elektrik, içme ve kullanma suyu vardır. Kalemlik orman kampı İzmir’e 70 km mesafededir. Günlük 2500 kişi ve 500 çadır kapasitesi bulunmaktadır.
Oku

Gumuldur Plajlari



Türkiye'de son yıllarda değeri anlaşılmaya başlanan; her yıl daha fazla kişi tarafından ziyaret edilen Gümüldür plajları, gerek tarihi gerekse doğal güzellikleri ve etkileyici özellikleri ile, birçok kişinin beğenisini kazanmış ve tatil planlarının sonraki yıllar için de Gümüldür ile ilgili yapılmasına neden olmuştur. Erken rezervasyon ile en ekonomik tatil keyfinizi yaşayacağınız Gümüldür de Gümüldür plajları ile de tatilinizin en güzel anlarını doyasıya yaşayabilirsiniz. Egenin incisi olan İzmir’in en güzel plajlarından biri olan Gümüldür, her ne kadar sadece tatil konusu ve yaz ayları ile ilgili olarak akılda kalsa da, aslında bu küçük yer çok eski ve köklü bir tarihe ev sahipliği yapan bir yerleşim yeridir. Gümüldür sosyal aktivitelerle de çağımıza damgasını vurmuş önemli tatil merkezlerimizden birisidir.
Gümüldür, konumu bakımdan Myonnesos yarımada şeklinde uzanan bir dağın eteğinde kurulmuştur. Şehrin doğal görüntüsü ve tarihi yapısı yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmektedir. Gümüldür özellikle plajlarıyla ünlü bir yerleşim yerimizdir.
Bunlar sırasıyla Kalemlik Plajı, Deniz Pınarı(Klaros), İpekkum Plajıdır.
Oku

4 Mart 2017 Cumartesi

Gumuldur Yali Castle Aquapark


Gumuldur Yali Castle Aquapark
Gumuldur Yali Castle Aquapark
Oku

3 Mart 2017 Cuma

izmir`de sakin ve huzurlu bir tatil isteyenlere: Gumuldur / izmir


İzmir`in sakin tatil beldesi olan Gümüldür, kafa dinlemek için en ideal yerlerden biri. İzmir de daha keşfedilmeyen Gümüldür, diğer beldeler gibi çok güzel bir denize sahip. Sincaplarla, baykuşlarla iç içe, huzurlu bir tatil için Gümüldür`e uğrayabilirsiniz. Hatırlatalım sabahları çok sıcak olan Gümüldür, geceleri dağ havasıyla biraz serin olabiliyor.

izmir`de sakin ve huzurlu bir tatil isteyenlere: Gumuldur / izmir


Oku

2 Mart 2017 Perşembe

Gumuldür Tabiat Parki Orman Kampi

Orman ve deniz kaynak değerine sahip, 7.4 hektar alanı kaplayan Gümüldür Tabiat Parkı, İzmir’in en güzel ve uzun kumlu plajlarından birine sahiptir.  Tabiat Parkı içerisinde ve çevresinde doğa yürüyüşü, foto safari, bisiklet gezintisi ve su sporları yapılabilir. Sahada kır gazinosu (restaurant), büfe, fırın, piknik üniteleri, çadırlı kamp ve karavan alanı mevcuttur.

  
Gümüldür Tabiat Parkı Ulaşım:

Gümüldür Tabiat Parkı Menderes İlçesi, Gümüldür’de yer almaktadır. İzmir il merkezine 64 km, Menderes İlçesine 30 km. uzaklıktadır. Mevcut ulaşım yolu asfalt kaplı olup, yol boyunca muhteşem doğa manzarasına sahiptir.
Oku

1 Mart 2017 Çarşamba

Gumuldure Nasil Gidilir

 

İzmir’den Gümüldür’e Ulaşım

İzmir merkeze bir kere ulaştınız mı, geriye sadece 50 km’lik bir mesafeniz kalıyor. Bir araç kiralayıp yolların keyfini çıkara çıkara gidebileceğiniz gibi otobüs ve minibüsleri de kullanabilirsiniz.
Çoğu şehirden İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na uçuşlar bulunuyor. Yılın her mevsiminde rahatlıkla bilet bulabileceğiniz gibi, yine de önceden rezervasyon yapmanızda fayda olduğunu belirtelim. Gümüldür ile Adnan Menderes Havalimanı arasındaki mesafe ise sadece 35 km. Eğer yaz sezonu içinde geldiyseniz, her 15 dakikada bir kalkan Gümüldür minibüslerini tercih edebilirsiniz. Kışın ise yarım saat aralıkla çalışıyorlar.
İzmir Otogar’dan Gümüldür’e ulaşım da oldukça rahat. Hemen Özdere minibüslerini sorun, size gösterirler. Daha Gümüldür’e varmadan, yol boyunca içinden geçtiğiniz manzaralar içinizin huzurla dolmasına neden olacak.

Menderes’ten Gümüldür’e Ulaşım

Menderes ilçesine bağlı olan Gümüldür ile ilçe merkezi arasında biraz mesafe bulunuyor. Bu yüzden Menderes’e gelince Gümüldür’ün hemen yanı başınızda olduğunu düşünmeyin, henüz kat etmeniz gereken yaklaşık 35 km’lik bir yolunuz bulunuyor. İzmir bu, ulaşım ilçeler ve tatil beldeleri arasında kolay, yollar keyifli ve rahat. İzmir merkezdeyseniz metro ile Menderes’e gelip ardından bir otobüse binmeniz yeterli olacak. Özdere dolmuşlarını sorun, hemen gösterirler.

Gümüldür Ne Kadar Mesafede?

Gördüğünüz gibi, “Gümüldür’e nasıl gidilir?” sorusunun cevabı çok basit. Bir kere İzmir’e varıyorsunuz, sonrasını minibüs ve otobüsler hallediyor. Ancak diğer tatil beldelerindeyseniz, gezi rotanızı biraz çeşitlendirmek, dolaşa dolaşa gitmek istiyorsanız ve tatilin tadına doyamıyorsanız, bu mesafeleri de bir kenara not düşün. Belki yolunuzu Gümüldür’den geçirmek, mavi bayraklı koylarında bir mola verip antik kentlerini gezmek istersiniz.
Gümüldür ile Çeşme arasında biraz mesafe bulunuyor. Eğer Çeşme-Gümüldür arasında yol almanız gerekecekse 150 km gibi bir mesafeyi gözden çıkarmalısınız. Bunun yanında, Seferihisar ve Kuşadası ile Gümüldür arası mesafe ise gayet makul, 40 km. Hatta 3 güzel beldeyi tek bir güne sığdırıp yoğun bir program hazırlayabilirsiniz kendinize. Gümüldür’ün antik kentlerini gezdikten sonra, tarih ve arkeoloji keyfinizi birkaç seviye atlatmak isterseniz de, Efes ile aranızda sadece 35 km yol olduğunu aklınızda bulundurun.
Oku

Gümüldür' de ve yakınında gezilecek yerler

İzmir’e doğru yola çıkınca ilk uğranması gereken yerlerdendir Gümüldür. Mavi bayrağın gururla dalgalandığı mis gibi koyları, upuzun plajları ve antik bölgeleriyle Türkiye’nin saklı kalmış değerli köşelerinden birisidir. Menderes ilçesine bağlı olan Gümüldür’ün Helenistik Dönem’de başlayan yaşamı, günümüze kadar hız kesmeden devam etmiş. Zaman içinde yerleşen farklı milletlerin kültürleriyle zenginleşip kendini geliştiren Gümüldür için bir yaz tatilinizde mutlaka yer açın. Tabii ki Gümüldür’de görülmesi gereken yerleri iyice öğrendikten sonra.

Kehanet Merkezi: Klaros

 

İzmir yolunda giderken gizli saklı kalmış bir antik kenttir Klaros. Ününü ise yüz yıllar önce bu bölgede yaşamış olan kahinlerden alıyor. İlk defa 1900’lü yılların başında başlayan kazılarla gün yüzüne çıkan şehrin yaşının İ.Ö. 6. yüzyıla dayandığı keşfedilmiş. Kentte yer alan en önemli yapılardan Homeros figürü, tapınakta yer alan heykellerle birleşince ortaya etkileyici bir atmosfer sunuyor. Apollon’un neredeyse bütün ailesini gösteren heykelleri, büyük sunağı ve falcı rahiplerin eskiden bulunduğu odalarıyla, Gümüldür’un tarihi yapıları arasında ayrıcalıklı bir yere sahip. Ahmetbey Plajı’na sadece 3 km mesafede. Denizpınarı Ormaniçi Dinlenme Yeri’nde antik şehre komşu, denize yakın bir konumda kamp yapma imkanı olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Denize Hasret İyon Kenti: Kolophon 

 

Aşırı lüks ve sefahat sonunda yıkımı da beraberinde getirir. Tarih sahnesinde defalarca dinlediğimiz bu hikayelerin bir örneğini de Kolophonlular yaşamış. Denize kıyısı bulunmayan tek İyon kenti olan Kolophon, tarımda ve denizcilikte kendisini geliştirip zenginleşirken bir yandan da rahatlarına aşırı düşkün olmaya başlamışlar. Zenginliğin bereket getirmediği bu topraklar ise onların yıkımını hazırlamış ve antik kenti arkalarında bırakarak kıyı bölgelere göçmüşler. Bu yerleştikleri yeni yerin adı ise Notion, nam-ı diğer “Kıyıdaki Kolophon” olmuş.

Yeni Kolophon: Notion 

Aslında Kolophon kentinin liman bölgesi olduğu için birbirinden pek ayrı düşmeseler de, Notion’un yeri başkadır. Yine Helenistik Dönem’e rastlayan Notion, Roma İmparatorluğu zamanlarına kadar ayakta kalmış ve bu dönemlerde yeniden elden geçmiştir. Şehri çevreleyen duvarların ve antik tiyatronun hala gezilebildiği bölge günümüzde çok fazla korunamamış olsa da, akropolün tepesine çıkıp Kuşadası’nı seyre dalmanın tadını başka yerde bulamazsınız. Samos Adası manzarası da yanında hediyesi.

Doğal Rota: Orman Kampı

Eğer İzmir’de kamp yapmak gibi bir planınız veya hayaliniz varsa, ilk adreslerinizden birisi kesinlikle Orman Kampı olmalı. Gümüldür’ün alternatif tatil rotalarından biri olan kamp, geniş kumsalı ve tertemiz deniziyle huzurlu bir atmosfer sunuyor. Doğa, deniz ve kumsalın en saf hallerinden birine dahil olmak için bu fırsatı kaçırmayın.
Oku